Noua forma de etichetare este utila pentru cumparatori care stiu, in sfarsit, de unde se vor imbraca, dar mai ales pentru producatorii din Romania, care spera ca astfel se va relansa exportul.

Vise, desigur. Nu le garanteaza nimeni ca anuntul "made in Romania" o sa ajute vanzarile, numai ca... speranta moare ultima.

Si totusi, la un targ al producatorilor romani deschis in Bucuresti se gasesc haine de iarna, chit ca vara sta sa inceapa. Unde este asadar strategia noastra si cum o sa ii invingem pe chinezi?

Va fi greu sa descoperim daca ceea ce scrie pe eticheta este si real. Marile branduri care produc in tarile asiatice vor putea face asta in continuare si isi vor impacheta produsele in tari ca Romania. Iar asta inseamna ca pe eticheta in final va aparea: produs in Europa.

Ca sa va faceti o idee despre cat de prost stau afacerile romanilor din confectii, anul trecut, fata de 2008, exportul de tip lohn a scazut cu 40%.

Citeste si: Cum poti sa-ti cumperi haine de firma la bani romanesti? Afla aici fabricile care produc branduri in Romania