Grupul a ajuns la un acord cu Raiffeisenverband Salzburg Austria pentru preluarea Salzburg Munchen Bank, institutie de credit care lucreaza cu companii mici si mijlocii, precum si cu persoane fizice.

Airbus nu a dezvaluit detaliile financiare ale acordului.

Institutia de credit urmeaza sa fie redenumita Airbus Group Bank, daca achizitia este aprobata de autoritatile germane. Producatorul de aeronave vrea sa incheie preluarea "cat mai devreme posibil" pe parcursul acestui an.

Airbus a prezentat in 2012 planuri de a controla o banca, astfel incat sa protejeze accesul la imprumuturi atat al grupului, cat si al clientilor.

Producatorul de avioane lucreaza intr-un domeniu in care este necesar foarte mult capital, scrie Wall Street Journal. Industria aeronautica are nevoie anual de finantare de peste 100 de miliarde de dolari pentru noile livrari de aeronave.

In perioada crizei financiare, Airbus si rivalul sau Boeing s-au bazat pe subventionarea finantarilor de catre guverne, prin credite de export. Aceste garantii au devenit, insa, tot mai controversate, iar noi reguli internationale le-au limitat utilitatea.