Philip Morris International a anuntat recent ca a investit circa 300 de milioane de euro pentru transformarea unei fabrici de tigari din Grecia intr-o unitate de productie de stick-uri de tutun destinate produsului fara fum.

Sorin Grindeanu i-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe presedintele Philip Morris, Christos Harpantidis, si pe directorul general al Philip Morris Romania, Branislav Bibic. La intalnire au mai participat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan, vicepresedinte al ANAF, Marius Florea, si consilierul de stat Marius Nica.

”Reprezentantii companiei producatoare de tigarete au prezentat proiectul unei investitii semnificative pentru piata locala, menita sa contribuie la dezvoltarea mediului investitional din tara noastra. Romania este cea de-a treia piata aleasa de catre Philip Morris International pentru demararea acestui proiect pilot, reprezentantii companiei apreciind climatul prietenos investitiilor din tara noastra, mai ales in sfera cercetarii si inovarii”, se arata in comunicat.

Potrivit Profit.ro, in ultimul an si jumatate, Philip Morris a investit peste 3 miliarde de dolari in proiecte pilot legate de iQOS, un produs care foloseste cele mai recente evolutii in materie de electronica pentru a crea un dispozitiv care incalzeste tutunul la o temperatura de pana la 250 grade Celsius ca sa produca un aerosol aromat, ce contine nicotina. Inovatia Philip Morris permite consumatorilor adulti sa se bucure de placerea tutunului fara ardere, fara scrum, fara fum si cu mai putin miros.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat ca Romania va continua eforturile pentru asigurarea unui climat investitional cat mai atractiv pentru mediul de afaceri, prin mentinerea unui cadrul legal predictibil.

“Salutam investitiile care asigura crearea de noi locuri de munca, platite la un nivel cat mai apropiat celui european. Forta de munca competitiva din Romania trebuie apreciata si platita pe masura“, a declarat seful Executivului.

Philip Morris a construit o fabrica in Otopeni in 1997, iar marcile principale de tigari comercializate in Romania sunt Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M si Chesterfield.

Phillip Morris Romania a obtinut in 2015 venituri totale de 201,5 milioane lei (44,8 milioane euro) si un profit net de 27 milioane lei (6 milioane euro), potrivit raportului financiar depus la Ministerul Finantelor. La finalul lui 2015, compania avea 630 de angajati.

Principalii concurenti pe piata din Romania ai Philips Morris sunt British American Tobacco (BAT) si Japan Tobaco International (JTI).