Compania daneza si-a deschis reprezentanta din Romania in ultima parte a anului 2011, perioada in care, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, a avut o cifra de afaceri de 1,07 milioane lei si un castig net de 55.000 lei.

Pana la infiintarea propriei reprezentante, jucariile Lego au fost livrate pe piata locala prin intermediul unui distribuitor. Lego Romania are noua angajati.

Potrivit datelor companiei de cercetare Nielsen, Lego ocupa, in perioada aprilie 2012 - martie 2013, primul loc in topul producatorilor de jucarii de pe piata romaneasca dupa valoarea vanzarilor. Urmatoarele doua pozitii sunt adjudecate de Simba Toys si Hasbro.

Vanzarile de jucarii de construcție sunt estimate sa creasca cu o rata anuala constanta de 5%, in timp ce prețurile sunt de așteptat sa scada considerabil, cu pana la 50%, potrivit estimarilor firmei de cercetare Euromonitor.

Cu Lego, care si-a deschis birou in Romania, popularitatea pentru jocuri si puzzle-uri a reinviat, iar trendul va continua pana in 2016, cand ar putea ajunge la vanzari de 51 milioane lei, mentioneaza Euromonitor.