Toti producatorii de petrol din Rusia au fost afectati de scaderea pretului petrolului de la un varf de 115 dolari per baril in iunie 2014 la sub 45 de dolari in prezent.  

Veniturile Lukoil au scazut cu 40% inT3 pana la 23,4 miliarde dolari chiar daca productia sa de petrol si gaze a crescut cu 1,1% pana la o medie de 2,3 milioane barili pe zi.  

"Profitul net a fost afectat in mod semnificativ de scaderea dubla pretului petrolului precum si de costurile lucrarilor de explorare" a informat Lukoil.

Compania rusa a precizat ca in primele noua luni ale acestui an a inregistrat deprecieri de 371 milioane de dolari de pe urma costurilor unui proiect de explorare in Romania, dintre care 127 milioane de dolari numai in T3.

Vicepresedintele Lukoil, Leonid Fedun a anuntat ca firma rusa are de gand sa poarte discutii cu Exxon Mobil Corp. pentru dezvoltarea in comun a blocurilor petrolifere amplasate in sectorul romanesc al Marii Negre.  

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.