"Exista incheiate conventii cu debitorii CEO pentru recuperarea acestor creante, inclusiv cu RAAN, unde creanta totala, impreuna cu penalitatile, ajung la suma de 263 milioane de lei, din care, printr-un plan de reorganizare aprobat, s-a stabilit achitarea catre CEO a 70% din valoarea acesteia", potrivit unui comunicat al Directoratului producatorului de energie, scrie Mediafax.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut venituri din activitatea de exploatare si din cea financiara de 4,56 miliarde de lei (1,03 miliarde de euro) si cheltuieli de 4,49 miliarde de lei.

In comunicat se precizeaza ca producatorul de energie a intentionat sa infiinteze o firma prin care sa exporte energie, dar nu a reusit din cauza opozitiei Fondului Proprietatea, actionar minoritar al Complexului Energetic Oltenia.

"Consideram ca notiunea de «restructurare» nu se rezuma doar la concedierea a mii de salariati si ca exista mijloace de administrare prin care societatea sa ramana un factor economic important si de stabilitate sociala a zonei", mai spune Directoratul companiei in comunicat.

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2012 prin fuziunea complexelor energetice Turceni, Craiova si Rovinari cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu Jiu. Compania are 13 grupuri energetice, care cumuleaza o capacitate instalata de 3.900 MW.

Producatorul de energie are un capital social de 280 milioane euro, controlat in proportie de 77% de Ministerul Economiei.