Veniturile totale ale băncii, de 217 milioane euro în primele şase luni, sunt in scădere cu 3% (excluzând tranzacţia VISA din 2016) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Principalele motive care au dus la uşoara diminuare a veniturilor totale sunt digitalizarea serviciilor noastre, alături de lansarea de noi pachete de cont curent şi a produselor de creditare şi economisire la preţuri avantajoase clienţilor”, se arată în comunicat.

Rezultatele vin în contextul în care portofoliul de credite nete a crescut cu 3% faţă de iunie 2016, până la 4,32 miliarde euro. Din acestea, creditele nou-aprobate au fost de 1,4 miliarde de euro, mai mult de o treime fiind acordate segmentului persoanelor fizice.

”Costul cu provizioanele aferente portofoliului de credite a scăzut de la 26 de milioane euro în iunie 2016 la 20 milioane euro în iunie 2017, excluzând efectul unor evenimente nerecurente, darea în plată şi campania de conversie a creditelor denominate în franci elveţieni”, se arată în comunicat.

Totodată, costurile operaţionale ale băncii au crescut cu 3%, până la 131 milioane euro, influenţate de costurile de transport şi procesare a numerarului.

Raiffeisen Bank este a patra bancă din România din punct de vedere al activelor, cu o cotă de piaţă de 8,49% la finalul anului trecut, faţă de 8,4% în 2015, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Primele trei locuri sunt ocupate de Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania şi BRD.