"In configurarea parametrilor acestei metode am plecat de la ideea sa oferim o reducere de minim 20% pentru clientii cu credite in CHF care au dificultati in rambursarea creditului. In momentul in care, dintr-un motiv sau altul, gradul de indatorare al familiei depaseste pragul de 65%, stim ca este dificil pentru clienti sa plateasca si de aceea venim cu o oferta in favoarea lor cu reducere imediata de sold. De asemenea, oferim o reducere de dobanda pentru restul perioadei contractuale, practic cea mai buna dobanda la lei din oferta bancii, indiferent daca este credit imobiliar sau de nevoi personale garantat cu ipoteca", a declarat Mihai Rauta, director executiv Consumer Risc in cadrul Raiffeisen Bank.  

Oferta este valabila pentru clientii cu credite ipotecare sau garantate cu ipoteca si care au un grad de indatorare de peste 65%.  

"Metoda a fost creata pentru a veni in sprijinul clientilor dupa momentul cresterii cursului CHF (ianuarie 2015). Circa 1.500 de clienti au beneficiat pana acum de ofertele bancii de conversie cu si fara discount", se mentioneaza in comunicat.

Documentele necesare (care vor fi obtinute si semnate in agentiile bancii) sunt cerere de conversie, acordul de verificare la Biroul de Credite si ANAF.  

Oferta are mai multe etape. In prima se aplica o reducere imediata la sold de 10%, in a doua se realizeaza conversia in lei la la cursul BNR din ziua conversiei, in a treia se aplica reducerea de dobanda pe restul perioadei contractuale (la nivelul celei mai bune dobanzi in lei oferite de banca ROBOR la 3 luni + 3%, iar in ultima etapa se aplica inca o reducere la sold de 10%, pe baza comportamentului bun de plata, 5% dupa primul an si inca 5% dupa al doilea an.  

"Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor in CHF pe care le pune la dispozitia clientilor sai inca din 2009. Portofoliul de credite in CHF al bancii este aproximativ 380 de milioane de euro, numarul de credite fiind in prezent de aproximativ 7.700. Dintre acestea, peste 52% au fost restructurate pana acum", se mentioneaza in comunicat, potrivit Agerpres.