KMG International va continua sa detina o participare de 49% in cadrul Dyneff.  

"Obiectivul KMGI si CEFC este ca Dyneff sa devina o platforma de dezvoltare in Vestul Europei, beneficiind atat de accesul sporit la surse de aprovizionare, cat si de sprijinul financiar necesar continuarii si extinderii activitatilor si operatiunilor din sectorul energetic. Cei doi actionari se vor asigura ca Dyneff isi va mentine angajamentele comerciale si financiare in fata partenerilor sai financiari si de afaceri", potrivit KMG.

Compania a evoluat de la distribuitor de produse petroliere la furnizor de energie in mai multe domenii. In iulie a acestui an, Dyneff a obtinut autorizatia de a deveni furnizor de gaze naturale in Franta pentru persoane fizice si companii.  

In prezent, Dyneff este una dintre cele mai mari companii de distributie carburanti din zona de sud a Frantei.

Compania livreaza in fiecare an aproximativ 2,5 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distributie din Franta si Spania: 100 de benzinarii sub brandul Dyneff si Rompetrol, 14 agentii comerciale si o capacitate de stocare totala de aproximativ 380.000 metri cubi.   

Marti, KMGI a anuntat ca China Energy Company Limited si-a exprimat intentia de a prelua o parte din actiunile detinute de KazMunaiGaz (KMG) la KMGI (fostul Rompetrol Grup) si a transmis o oferta in acest sens.  

Statul roman detine, prin intermediul Ministerului Energiei, un pachet de 44,7% din Rompetrol Rafinare, cel mai important activ al grupului KMGI.