Inscrierea proiectelor in competitie se face pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro.

Noutatea editiei din acest an consta in adaugarea unui nou domeniu, cel al inovatiei in sanatate si mediu, cu o finantare de 100.000 lei.

Celelalte doua categorii bugetate sunt de 15.000 de lei, pentru proiecte educationale, si de 45.000 de lei, pentru proiecte ce presupun renovarea si dotarea unitatilor medicale sau activitati de conservare si mentinere a conditiilor de mediu existente la nivel local.

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixta foarmata din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG. La evaluare proiectelor de catre juriu, se va avea in vedere motivatia sociala, numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei.

De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei.

Toate proiectele inscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro si pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finala.

Dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, pe data de 8 iulie vor fi anuntati castigatorii granturilor. Implementarea efectiva a proiectelor selectate trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul anului 2013.

In perioada 2009-2012, Grupul Rompetrol a acordat granturi in valoare de 1 milion de dolari si a sustinut implementarea a 71 de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului, aproximativ 250.000 de persoane fiind beneficiari directi si indirecti.

Grupul Rompetrol, companie petroliera multinationala cu sediul in Amsterdam, Olanda si cu operatiuni in 12 tari, isi desfasoara principalele activitati in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.