Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, angajatii concediati au depus plangeri la Inspectoratul Teritorial de munca si au sesizat Inspectia Muncii, reclamand ca nu si-au primit banii pentru concediile neefectuate si vor face plangere in instanta pentru a-si primi banii aferenti salariilor compensatorii, in total combinatul Oltchim avand de achitat celor disponibilizati 1,8 milioane lei.

"Nemultumiti ca nu si-au primit banii pentru concediul de odihna neefectuat, fostii angajati ai Oltchim au depus reclamatii la ITM si se vor adresa si instantei de judecata pentru ca nu si-au primit salariile compensatorii, potrivit Ordonantei 116 privind protectia sociala de care beneficiaza persoanele afectate de disponibilizari colective. Este o suparare mare, oamenii sunt nemultumiti si vor da in judecata societatea pentru a-si primi salariile compensatorii", a declarat presedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Potrivit sursei citate, cele peste 930 de persoane disponibilizate de la Oltchim au dreptul sa primeasca 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv pana la 50.000 lei/persoana, in functie de vechimea in munca.

"Persoanele concediate mai au de primit in total 1,8 milioane lei, respectiv banii pentru concediile de odihna", a mai declarat presedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Valcea au confirmat ca au primit sesizari din partea fostilor angajati ai combinatului Oltchim, iar ITM a dispus plata salariilor compensatorii.

Ulterior, in conditiile in care Oltchim a cerut ca termen privind plata restantelor catre fostii angajati luna ianuarie 2014, unitatea a fost sanctionata pecuniar de catre ITM Valcea cu 10.000 lei, amenda prevazuta de lege intr-o asemenea situatie, iar oamenii disponibilizati au fost sfatuiti de catre inspectorii de munca sa actioneze in judecata combinatul.