In top urmeaza actiunile BAE Systems, Lloyds Banking Group, Marks & Spencer Group, Banco Santander, Smiths Group, Glencore, Prudential.  

In prima saptamana de tranzactionare din 2016, s-a manifestat o tulburare pe piata de actiuni, iar traderii si investitorii Saxo Bank cauta sa gaseasca modalitati de a face profit pe o piata in cadere, potrivit bancii.  

"Saxo Bank a vazut un trend in crestere printre investitorii care folosesc o varietate mai ampla de tehnici in tranzactionarea actiunilor. Asta inseamna o marire a numarului de pozitii cand investitorii plaseaza periodic pozitii short pe piata, speculand faptul ca actiunea sau indicele respectiv vor cadea si realizand astfel un profit", a declarat Peter Garnry, Head of Equity Strategy, Saxo Bank, pottrivit Agerpres.

Cel mai popular mod de a face tranzactii mai profitabile este folosind CFD-urile, contracte pe diferenta, cand se detine un contract pe o actiune/indice.

CFD-urile permit traderilor sa profite de preturile care urca (pozitii lungi) sau de cele care coboara (pozitii scurte, short) pe instrumentele financiare detinute.

Un CFD este un acord ca investitorul acopera diferenta dintre pretul de vanzare si cel la care se cumpara contractul.