Mulally a mai primit optiuni de achizitie pentru 613.747 de titluri, potrivit datelor depuse de Ford la comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC). Optiunile de actiuni, la un pret de 15,37 dolari pe unitate, pot fi exercitate in urmatorii trei ani, in transe egale, relateaza Mediafax.

Directorul general nu poate vinde cele 882.353 de actiuni Ford primite pentru activitatea de anul trecut pana in martie 2016. Al doilea mare producator auto din Statele Unite a obtinut anul trecut un profit net de 7,16 miliarde de dolari, in crestere cu 26%, iar actiunile s-au apreciat cu 19%, sub avansul de 42% a titlurilor General Motors si cel de 30% al indicelui Standard&Poor's 500. 

Mulally, in varsta de 68 de ani, va primi si alte venituri pentru 2014, constand in salariu si beneficii, sume care vor fi anuntate pe parcursul acestei luni. Anul trecut au existat informatii ca Microsoft ar vrea sa il atraga pe Mulally pentru functia de director general, dar acesta a spus ca va ramane la Ford cel putin pana in decembrie 2014. 

De la plecarea sa de la Boeing la Ford in 2006, Mulally a coordonat redresarea producatorului auto, evitand solicitarea de sprijin guvernamental si intrarea in faliment, cu care s-au confruntat General Motors si Chrysler. 

"A facut atat de multe pentru companie incat in acest moment Ford trebuie sa continue sa ii acorde beneficii foarte mari. A facut tot ce se putea face pentru Ford", a declarat David Whiston, analist la Morningstar in Chicago. 

Pe langa noile beneficii, Mulally poate sa vanda 376.016 actiuni, in valoare de 5,9 milioane de dolari, primite in 2012 pentru performantele companiei din 2011. Actiunile Ford au inchis vineri in scadere cu 0,3%, la 15,62 dolari pe unitate, la bursa din New York.