"SIF Oltenia SA informează investitorii că, în data de 16.08.2018, a fost semnat contractul de vânzare - cumpărare a pachetului de 1.023.534.303 acţiuni BCR deţinut de societate, către Erste Group Bank. Valoarea pachetului de acţiuni ce face obiectul contractului de vânzare-cumpărare este de 140 milioane euro (plata se va face exclusiv în numerar)", se menţionează în raport.

Implementarea contractului de vânzare-cumpărare va face obiectul unor condiţii suspensive ce vizează obţinerea aprobărilor societare şi de reglementare: Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor în cazul SIF Oltenia SA, Banca Central Europeană în cazul Erste Group Bank.

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia urmează să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor având pe ordinea de zi aprobarea acestei tranzacţii.

În şedinţa din data de 25 iunie 2018, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a aprobat valorificarea integrală a pachetului de acţiuni BCR deţinut de societate către Erste Group Bank.

Conform raportului financiar pentru primul trimestru al SIF Oltenia, tranzacţia evaluează BCR la un multiplu al capitalurilor proprii (preţ/valoare contabilă) de 1,35 la trimestrul 1 2018, în linie cu evaluările de piaţă pentru băncile româneşti listate.