Cafeneaua Starbucks din cladirea ce gazduieste Bank of China utilizeaza apa de la un robinet din toaleta cladirii, pentru a fierbe cafeaua. Mai mult, practica ar dura inca din 2011, din momentul inaugurarii turnului, transmite AFP, preluata de Business Insider.  

Robinetul folosit la obtinerea apei pentru cafea este situat la doar cativa metri de vasele de toaleta, intr-o mica baie destinata angajatilor din cladire. Deasupra robinetului se afla un semn pe care scrie “Starbucks Only”.  

Compania a recunoscut ca respectiva cafenea nu are o conexiune directa pentru apa, asa ca e nevoita sa o obtina din cea mai apropiata sursa, care, intamplator, este toaleta. In schimb, reprezentantii cunoscutului lant dau asigurari ca apa provenita de la respectivul robinet este trecuta prin sistemul de filtrare al cladirii si este potabila.

Intre timp insa, Starbucks a anuntat ca acum fierbe cafeaua cu apa distilata. 

Asa cum era de asteptat, clientii nu au fost deloc incantati de descoperire. Unii au postat critici severe pe pagina de Facebook a cafenelei din Hong Kong, spunand ca practica este una dezamagitoare si ingrijoratoare.