"In ceea ce priveste simplificarea sistemului, va propunem sa veniti cu solutii, idei, catre Ministerul Finantelor, cu principalele cinci sau zece puncte care va impieteaza derularea de zi cu zi a activitatii. Fiti mult mai agresivi in sensul bun. Administratia publica nu va veni cu solutii. Ani de zile s-a creat in acest fel si va fi greu sa fie schimbata. Va astept cu propuneri, cu solutii, si impreuna sa le vedem, poate pana la finalul anului implementate", a subliniat ministrul.

Eugen Teodorovici a subliniat ca aceasta abordare "pro business" pentru piata, pentru economie, va continua, iar Romania are "un regim fiscal mult mai prietenos", insa este nevoie de o simplificare a sistemului.  

"Trebuie sa simplificam foarte mult sistemul, cel de care dumneavoastra (mediul de afaceri, n.r.) va loviti zi de zi, de la exemple precum eliminarea stampilei pana la multe alte, care creeaza probleme, intarzieri si, la final, costuri suplimentare. Toate acestea pot sa faca in 2016 un an mult mai bun pentru noi toti", a mai spus Teodorovici.  

Bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o crestere economica estimata la 3,4%, o inflatie medie anuala de 1,7% si un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document de pe site-ul Ministerului Energiei, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 si estimarile pentru anii 2017 - 2019 transmise de Ministerului Finantelor Publice ordonatorilor principali de credite.