Pentru cei care nu sunt familiarizati cu tehnologia 4k sau cu ceea ce promite sa devina “fenomenul Ultra HD”, aceasta se refera la o rezolutie mai clara si mai luminoasa, de patru ori mai puternica decat cea a unui HD obisnuit.

Televizorul-minune prezentat de Toshiba se numeste L93000 Series Ultra HD 4K LED TV.

Toshiba va lansa televizorul in trei variante de dimensiuni: de 58, 65 si 84 de inci. Acestea vor beneficia de un procesor dual core, rama si suport metalice si o rata de refresh a imaginii superioara modelelor precedente, pentru o mai buna vizionare a filmelor in care cadrele se succed cu repeziciune.

Imbunatatirea imaginii este atuul pe care se bazeaza cei de la Toshiba, mai ales ca si alti producatori au anuntat ca vor scoate pe piata televizoare Ultra HD.

Ceea ce ofera Toshiba este experienta pe care compania o are in procesarea imaginii”, a declarat Scott Ramirez, vicepresedintele diviziei de marketing si dezvoltare.

Reprezentantii companiei au refuzat sa ofere indicii cu privire la pretul noilor televizoare, insa promit ca acestea vor fi disponibile pe piata incepand din aceasta vara.

Pe langa televizorul Ultra HD, Toshiba a mai prezentat in cadrul CES un ultrabook de 14 inci, notebook-ul Qosimo X875, special creat pentru jocuri si o noua serie de televizoare LED.

Toate stirile despre Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas gasiti in sectiunea CES 2013.