Fabrica va produce masini de spalat rufe, masini de spalat vase, precum si cuptoare cu microunde si va fi cea mai mare din Europa.

Autoritatile judetene din Dambovita au discutat, joi, cu reprezentantii producatorului de electrice si electrocasnice despre investitia care va fi realizata in comuna Ulmi, localitate care are o populatie de aproximativ 4.000 de locuitori.

”Miercuri a avut loc o dezbatere publica la Primaria Ulmi, legata de autorizatia de constructie, care urmeaza a fi eliberata. Din ceea ce stiu de la investitori, este vorba despre cea mai mare fabrica de masini de spalat rufe, masini de spalat vase, cuptoare cu microunde din Europa. Este o investitie totala de aproximativ 200 de milioane de euro, care va fi construita cu tehnologie nepoluanta, care respecta toate normele de protectie a mediului si aceasta investitie, in momentul in care va fi gata toata, va genera circa 4.000 de locuri de munca”, a declarat Alexandru Oprea, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, citat de Mediafax.ro.

Citeste si: Gigant auto care deschide o linie de productie in Romania. Ce construiesc nemtii la Cugir si cati bani au investit

Grupul Arcelik controleaza fabrica producatoare de electrocasnice Arctic Gaesti si este unul dintre exportatorii importanti din Romania, frigiderele produse aici mergand in peste 60 de tari.