Presedintele Credit Suisse, Urs Rohner, a declarat ca directorul Brady Dougan va demisiona de la conducerea bancii elvetiene la sfarsitul lunii iunie, urmand sa fie inlocuit de Thiam, fost ministru in guvernul Coastei de Fildes care conduce din 2009 Prudencial, cea mai mare companie de asigurari din Marea Britanie in functie de capitalizarea de piata.

"Tidjane Thiam, un lider puternic si distins, cu o experienta impresionanta in industria serviciilor financiare internationale, va prelua sefia bancii", afirma Rohner intr-un comunicat citat de Reuters.

La baza deciziei de numire a lui Thiam se afla experienta sa internationala, in special in domeniul administrarii averilor si activelor si a dezvoltarii unor noi piete, a adaugat Rohner.

Thiam nu a mai condus o banca, dar experienta sa in relatiile cu autoritatile de reglementare este considerata un avantaj de catre actionari si analisti, avand in vedere noile reguli introduse la nivel international dupa criza financiara.

Originar din Coasta de Fildes, Thiam a plecat din tara in urma unei lovituri de stat si s-a angajat la firma de consultanta McKinsey, in Paris.

Brady Dougan s-a confruntat cu apeluri pentru demisia sa inca de anul trecut, cand Credit Suisse a acceptat plata a 2,5 miliarde de dolari intr-un acord cu autoritatile americane pentru inchiderea unei investigatii privind sprijinul acordat unor cetateni americani pentru eludarea fiscului prin intermediul unor conturi secrete.

Americanul Brady Dougan va pleca de la Credit Suisse dupa 25 de ani de activitate in cadrul bancii si opt ca director general, timp in care a fost unul dintre cei mai bine platiti bancheri, cu un salariu care a atins la un moment dat 90 de milioane de franci elvetieni (91 milioane dolari).

Dougan este unul dintre cei trei directori generali de banci care se mai afla inca in functie in urma crizei financiare, alaturi de seful JP Morgan, Jamie Dimon, si Lloyd Blankfein, CEO la Goldman Sachs.