In septembrie 2014, statul ungar a finalizat achizitia MKB Bank de la germanii de la BayernLB, pentru 55 milioane euro, cu intentia de a o revinde dupa finalizarea unui proces de reorganizare si curatare a activelor.  

Directorul general al MKB, Adam Balog, a declarat pentru Reuters ca structura "preferata" a actionariatului bancii include investitorii straini, transmite Agerpres.

Marton Nagy a explicat ca MKB a angajat banca americana de investitii JP Morgan pentru consiliere in vederea privatizarii si recent a avut loc o intalnire cu investitorii privati la Londra, obiectivul fiind vanzarea unei participatii de cel putin 51% in banca din Ungaria.

La modul ideal, MKB ar trebui privatizata integral la inceputul lui 2016, a adaugat guvernatorul NBH.  

El a anuntat ca Banca Centrala a Ungariei doreste listarea MKB la Bursa de la Budapesta in urmatorii trei, patru ani.  

Marton Nagy: "Scopul nostru este sa vindem 100%. Daca nu vom reusi, speram sa vindem cel putin 51%", in functie de pretul ce ni se ofera.  

Recent, Adam Balog a informat ca, in prezent, MKB se concentreaza pe oportunitatile oferite de economia Ungariei si ar putea intra pe piata creditelor ipotecare.  

In prima jumatate a anului, MKB a inregistrat pierderi inainte de taxe de 4 miliarde de forinti (14,47 milioane de dolari), in scadere fata de pierderile de 15,3 miliarde de forinti inregistrate in perioada similara a anului trecut, datorita masurilor de restructurare si reducerii provizioanelor.  

Sectorul bancar din Ungaria este dominat in proportie de 80% de banci straine.

In 2013, MKB si-a vandut intreaga participatie directa de 96,3% la subsidiara sa din Romania, Nextebank SA.