Va mai amintiti bicicletele Pegas? Erau la mare cautare in anii '70-'80 si foarte la moda in randul pionierilor. Odata cu noi au crescut si bicicletele. Noile generatii de Pegas au acum un nou design, roti mai mari si sunt dotate cu 3 viteze.

Acum celebrele biciclete prind viata in atelierul unor tineri din Bucuresti care au inregistrat marca Pegas la OSIM. Si iata-i in actiune: numai anul acesta au produs aproape 600 de bucati. Piesele vin din Taiwan.

"Am vrut sa-mi cumpar niste biciclete Pegas si am aflat ca nu se mai fac. Mi-am pus ambitia si am zis ca a sosit momentul sa ne reconstruim ceva din trecut”, spune unul dintre tineri.

Si nu este singurul brand de altadata reintors pe piata. Urmeaza bocancii produsi la Clujana. Fabrica s-a inchis in 1999. Dar a fost redeschisa in 2005 si privatizata. Iar acum produce. Are 390 de angajati, fata de 11 mii in trecut si actionar majoritar este Consiliul judetean Cluj.

Pe lista brandurilor care au trecut proba timpului se regasesc si produsele Farmec, dar si ciocolata ROM. Lansat in 1964, acest baton a fost primul de pe piata romaneasca. In peste 48 de ani de existenta si-a pastrat acelasi gust zdravan de rom, ca pe vremea parintilor nostri.

In total, mai sunt cateva zeci de branduri care au existat inainte de ‘89 si au invins economia de piata. Printre acestea regasim si  Eugenia, Mentosanul, pufuletii sau pufarinele din copilarie.