Blackstone va face investitii de 150 de milioane de euro la Versace si va plati alte 60 de milioane de euro in actiuni detinute de familia proprietara a companiei de moda, au anuntat cele doua parti intr-un comunicat. 

Tranzactia evalueaza Gianni Versace la 1 miliard de euro. 

Acordul marcheaza sfarsitul unei lungi cautari a unui investitor de catre Versace, care a angajat in acest scop bancile Goldman Sachs Group si Banca IMI, in 2012. 

Casa de moda, fondata de designerul defunct cu acelasi nume, in 1978, a anuntat ca fondurile obtinute vor fi folosite pentru deschiderea de magazine si dezvoltarea brandurilor si produselor sale, inainte de listarea la bursa. 

"Acum este momentul ca acceleram dezvoltarea companiei. Pastram ambitia de a lansa o oferta publica initiala in 3-5 ani", a declarat directorul general al Versace, Gian Giacomo Ferraris. 

In acest interval, vanzarile ar trebui sa creasca cu 10%, a spus Ferraris. 

In 2013, Versace a inregistrat un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare de cel putin 69 milioane de euro, la venituri de circa 480 milioane euro.  Compania intentioneaza sa deschida peste 30 de magazine in acest an si cel viitor, pentru a aduce numarul total al unitatilor la peste 200, pana la sfarsitul lui 2015. 

Industria modei si a luxului este in proces de consolidare, grupurile mari, ca LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, fiind in cautare de noi surse de venituri, in timp ce companiile mici recurg la investitori pentru finantarea dezvoltarii. 

Donatella Versace si fratele ei Santo Versace au contribuit la conducerea companiei de cand fratele lor Gianni a fost asasinat, in 1997. Donatella este director de creatie, iar Santo este presedinte. Acestia vor continua sa joace roluri importante in companie.  Familia controleaza Versace prin intermediul GIVI Holding. Donatella detin e o participatie de 20% la GIVI, Santo 30%, iar fiica Donatellei, Allegra, director fara rol executiv, are in proprietate restul titlurilor. 

Blackstone, cel mai mare fond de investitii la nivel mondial, va fi doar un alt actionar al Versace, a spus Ferraris.