Christophe Fry este responsabil de coordonarea operatiunilor Twitter in domeniul serviciilor, aplicatiilor, infrastructurii software. 

Remuneratia primita de el este mai mare decat cea a directorului financiar Mike Gupta si a directorului operational Ali Rowghani, relateaza CNBC, citat de Mediafax.

Cresterea castigurilor este rezultatul deficitului de talente ingineresti, pe fondul exploziei de firme start-up in Silicon Valley. 

"Numarul de jucatori de serie A nu a crescut in Silicon Valley, dar cererea a explodat", a declarat Iain Grant, ofiter de recrutare la Riviera Partners, firma specializata in plasarea de ingineri la firmele start-up sustinute de companii de investitii. 

In zona circula povesti despre cat de departe pot merge angajatorii pentru atragerea talentelor, in afara de acces liber la cofetarii, servicii de spalatorie si cursele gratuite de autobuze, servicii deja oferite de companii. 

O firma start-up a oferit unui inginer chiria pe un an pentru un sedan Tesla, care costa in regiune 1.000 de dolari pe luna, a declarat investitorul Venky Ganesan.

Directorul general al companiei Hotel Tonight, care a creat o aplicatie pentru rezervari hoteliere last-minute, Sam Shank, a povestit cum si-a transformat biroul pentru a parea mai atragator pentru un posibil angajat. A adus doi angajati care sa joace ping-pong si a pozitionat la bar un alt grup de angajati. Strategia a dat roade, contractul a fost semnat, iar cel recrutat a avut o contributie esentiala la soft-ul construit de companie. 

In cazul lui Fry de la Twitter, beneficiile au fost in mare parte sub forma de actiuni, evaluate anul trecut la 10,1 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de companie la autoritatile de reglementare, pentru oferta publica initiala. Fry a mai primit un salariu de 145.513 dolari si un bonus in bani de 100.000 de dolari. 

Unii analisti ar putea considera suma primita de Fry prea mica. Vicepresedintele pentru inginerie al Facebook, Mike Schroepfer, a primit beneficii de 24,4 milioane de dolari sub forma de actiuni, inainte de oferta publica initiala a companiei din 2012. El a mai obtinut un salariu de 270.833 de dolari si un bonus de 140.344 de dolari. Facebook a inregistrat in acel an venituri de 3,71 miliarde de dolari, de 10 ori mai mari decat cele 317 milioane ale Twitter. 

Cererea mare de ingineri este determinata numai partial de cresterea numarului de companii start-up. Un alt motiv este complexitatea tot mai mare a tehnologiei.

Multi in Silicon Valley vorbesc despre inginerul "10x", o persoana care face munca a 10 ingineri obisnuiti. 

In prezent, toti inginerii entry-level pot obtine salarii bune in Silicon Valley.  Google a oferit un salariu de 150.000 de dolari pe an plus optiuni de actiuni in valoare de 250.000 de dolari, pentru a atrage un proaspat absolvent care se gandea sa se angajeze la Apple, a declarat o sursa apropiata situatiei.  Un programator mediu primeste un salariu 100.049 de dolari pe an in Silicon Valley, usor sub nivelul de anul trecut de 113.488 de dolari, din cauza cresterii angajarilor de ingineri mai putin experimentati. 

Salariul mediu la nivelul zonei Bay Area din San Francisco este de 66.070 de dolari, potrivit datelor statistice. Unele meserii sunt mai bine platite, precum cea de medic, cu 133.530 de dolari pe an, de avocat, cu 174.440 de dolari si de inginer constructor, cu 107.440 de dolari. In industria IT sunt oferite insa de regula si bonusuri in actiuni.