Potrivit acestei surse, banca de investitii Rothschild lucreaza la un raport cu privire la beneficiile unui posibil IPO, raport ce va fi trimis catre Vodafone in cursul lunii august. Dupa aceasta data, Vodafone ar urma sa ia o decizie cu privire la demararea sau nu a unui IPO, in functie si de conditiile de pe piata.

Divizia din India a Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila din India, a avut in ultimul an fiscal un profit operational de 1,28 miliarde lire sterline (2,0 miliarde de dolari) si vanzari de 4,3 miliarde de lire sterline. Aceasta divizie, care are peste 180 de milioane de utilizatori, este responsabila pentru 10% din veniturile totale ale Vodafone.

O eventuala oferta publica initiala ar putea furniza Vodafone noi fonduri, in timp ce investitorii vor avea oportunitatea de a se concentra pe piata de telefonie mobila din India, unde ritmul de crestere este mult mai mare decat pe pietele mature.

Cu toate acestea, Vodafone este implicat intr-un dosar de arbitraj cu autoritatea fiscala din India, motivul disputei fiind un transfer de actiuni intre divizia din India a Vodafone si o alta divizie.

La 31 martie 2015, Vodafone avea 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Grupul are divizii in 26 de tari, 54 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., avea un numar total de 8.651.985 clienti la 31 martie, 2015, in crestere cu 47.416 fata de trimestrul precedent.