Actionarii DreamWorks Animation vor primi 41 de dolari pentru fiecare actiune, ceea ce reprezinta o prima de 27% peste pretul de 32,20 dolari inregistrat miercuri la inchiderea bursei, astfel ca valoarea totala a achizitiei este de aproximativ 3,8 miliarde de dolari.

Prin aceasta achizitie, care va fi realizata prin filiala sa NBCUniversal, Comcast vrea sa isi largeasca oferta de continut prin preluarea studiourilor care au produs in special filmele de animatie din seria "Shrek", "Kung Fu Panda" si "Madagascar".

Dupa preluarea grupului media NBCUniversal in 2011, Comcast a investit miliarde de dolari in constructia de parcuri de distractie, iar dupa ce va prelua DreamWorks Animation va putea sa profite de marcile si personajele acestui studio, astfel incat sa devina un concurent redutabil pentru Walt Disney in domeniul family-entertainment.

DreamWorks Animation s-a separat in 2004 de compania de entertainment DreamWorks SKG infiintata in 1994 de Steven Spielberg, David Geffen si Jeffrey Katzenberg, acesta din urma devenind director general la DreamWorks Animation, dupa separare.

Jeffrey Katzenberg cauta de mai multi ani un cumparator pentru DreamWorks Animation, iar in 2014 a purtat discutii cu grupul japonez de telecomunicatii SoftBank Corp., precum si cu producatorul de jucarii Hasbro Inc.