Joi, surse din apropierea discutiilor au informat ca Mondelez, care produce biscuitii Oreo si ciocolata Cadbury, a trimis o scrisoare catre Hershey in care propune o fuziune a celor doua companii.

Entitatea rezultata in urma fuziunii dintre Mondelez si Hershey ar fi avut o cota de piata de 18% pe plan global, depasind Mars, care are o cota de piata de 13%, conform datelor companiei de cercetare Euromonitor International Ltd.

Dezvaluirea acestor informatii a facut ca pretul actiunilor Hershey sa urce cu 21%, pana la un nivel record de 117,79 dolari. Pe baza cotatiei inregistrata miercuri seara de actiunile Hershey, compania are o valoare de piata de aproximativ 21 de miliarde de dolari, fata de 69 de miliarde de dolari pentru Mondelez.

Joi, la Bursa de la New York, actiunile Hershey au inchis in crestere cu 16,8%, la 113,49 dolari, in timp ce titlurile Mondelez au urcat cu 5,9%, la 45,51 dolari.

Orice tranzactie care vizeaza Hershey va depinde de aprobarea Hershey Trust, care detine doar 8,4% din actiunile ordinare ale companiei, dar 81% din drepturile de vot. In trecut, Hershey Trust s-a opus ideii de vanzare a companiei, insa, potrivit surselor citate, Mondelez a promis ca va proteja locurile de munca dupa fuziunea celor doua companii, ca va muta sediul global al grupului in orasul Hershey, Pennsylvania, si chiar ca va schimba numele companiei in Hershey.

Mondelez Romania (fosta Kraft Foods Romania - n. r.) are in portofoliu marci precum Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim's, Barni, Oreo, Tuc, Belvita, Tassimo, si face parte din Mondelez International Inc., unul din liderii mondiali in industria snack-urilor, cu venituri de 34 de miliarde de dolari in 2014.