In cadrul centrului de la Bucuresti lucreaza in principal ingineri software care deruleaza activitati de cercetare si dezvoltare pentru tehnologii open source si solutii de calcul de generatie viitoare.

Intel anunta, la sfarsitul lunii trecute, ca va concedia pana la 12.000 de angajati pe plan global, sau 11% din forta sa de munca, pe fondul declinului vanzarilor de PC-uri.

In urma concedierilor compania va inregistra costuri inainte de taxe in valoare de 1,2 miliarde de dolari in trimestrul doi din acest an. De asemenea, Intel spera sa realizeze economii anuale de 1,4 miliarde de dolari pe an incepand din 2017. Concedierile vor fi efectuate pana la mijlocul anului viitor.

Vanzarile de calculatoare personale au scazut timp de sase trimestre consecutive, iar in primele trei luni ale acestui an au coborat pana la un nivel care nu s-a mai inregistrat din 2007, potrivit datelor publicate de firma de cercetare de piata Gartner.

Potrivit Gartner, un numar de 64,8 milioane de PC-uri au fost vandute in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 9,6% in ritm anual, fiind pentru prima data dupa anul 2007 cand coboara sub pragul de 65 de milioane de unitati.

Intel, cel mai mare producator de cipuri din lume, a raportat o crestere cu 3% a veniturilor trimestriale, la doua miliarde de dolari.