Compania are în plan, totodată, să îşi lărgească echipa din Bucureşti şi Braşov, a declarat marţi, într-o întâlnire cu presa, Alexandru Lăpuşan, director general şi co-fondator Zitec.

”Faţă de 2016, afacerile au crescut cu 28%. Pentru acest an, estimăm o majorare de 20-30% a afacerilor, bazată pe clienţii existenţi şi planul de vânzări”, a precizat Alexandru Lăpuşan, citat de News.ro.

De asemenea, compania şi-a planificat investiţii de 100.000 euro în start-up-uri. Zitec a depus totodată, în cadrul unor consorţii, documente pentru a accesa fonduri europene.

În prezent, compania are 162 de angajaţi la sediile din Bucureşti şi Braşov, însă anunţă angajări. ”În Bucureşti avem 120 de angajaţi şi 162 în total, însă putem lărgi echipa până la 190 de persoane. Luăm totodată în calcul să ne exindem şi în alte oraşe”, a punctat Lăpuşan.

El afirmă că cererea este de trei ori mai mare decât oferta. ”Unii dintre angajaţii în IT pleacă din ţară, fie singuri, fie cu toată familia. Deşi au un trai satisfăcător aici, ei îşi doresc ceva mai bun pentru copiii lor. Prioritatea pentru noi rămâne calitatea serviciilor”, subliniază Lăpuşan.

Anul trecut, compania Dante International (eMag) a investit 1,7 milioane de euro în Zitec. De asemenea, în 2017, Zitec a anunţat o colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană şi a deschis un sediu la Braşov.

În cei 15 ani de activitate, Zitec a derulat peste 600 de proiecte pentru 350 de clienţi din 15 ţări. Compania a inaugurat un nou sediu în ansamblul de birouri Timpuri Noi Square, care poate acomoda o echipă de până la 190 de specialişti într-un spaţiu neconvenţional, pe o suprafaţă de 1.700 mp.