"Guvernul, prin ordonanta de urgenta, intentioneaza sa emita un act normativ referitor la sustinerea tinerilor. Acordarea din Fondul national de garantare a IMM a unor ajutoare de stat, ne referim aici la garantii, functie de resursele pe care le avea Guvernul in perioada urmatoare, pe 2010, pe 2011, in conditii pe care Guvernul le va cere prin acest act normativ. Si aici trebuie sa aiba minim doi angajati, sa reinvesteasca profitul. Sunt facilitati, scutiri la angajatori pentru fondul de sanatate si pensii astfel incat sa stimulam aparitia acestor firme, a unor intreprinderi mici si mijlocii care sa-si poata dezvolta afaceri", a precizat Gheorghe Flutur, potrivit Mediafax.

Flutur a spus, insa, ca bugetul alocat pentru sustinerea tinerilor este un "buget limitat".

"Vor fi cateva sute de firme sustinute in acest an si cateva mii de firme vor fi sprijinite anul viitor. Ca schema de finantare este un plafon maxim de 100 mii de euro, pana la 8% sa beneficieze de garantii de la Fondul national de garantare a IMM", a adaugat vicepresedintele PDL.

Premierul Emil Boc a anuntat, la randul sau, ca proiectul de act normativ in baza caruia tinerii intreprinzatori in varsta de pana la 35 ani vor beneficia de o serie de facilitati la initierea unei afaceri va fi discutat de Guvern in sedinta din aceasta saptamana.

Proiectul de act normativ prevede ca tinerii intreprinzatori vor beneficia de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata, si de un ajutor de stat in cuantum de cel mult 20% din valoarea proiectului pentru implementarea caruia a fost intocmit un plan de afaceri agreat de o entitate finantatoare (banca, institutie financiara nebancara, fond de garantare), dar nu mai mult de 10.000 euro.