Fosta sigla a fiscului va fi inlocuita de una noua, restilizata, se renunta la rosu si galben, iar culoarea principala ramane albastrul. Fiscul va fi reprezentat de un scut, Directia Antifrauda de o acvila iar Vama de simbolul astrologic al comertului.

Schimbarea siglei se face si din banii stransi din impozitele si taxele platite de contribuabili, 200 de mii euro. Restul, pana la un milion si jumatate, provin din fonduri europene.

Ani la rand sefii Fiscului au incercat sa creasca incasarile statului, dar niciodata nu au reusit sa acopere nevoia tot mai mare de bani a bugetului.

De aceatsa data, oficialii ANAF sustin ca nimic nu se face la intamplare: au facut o cercetare sociologica in urma careia au decis sa schimbe sigla. Iar cele 7 milioane de lei nu vor fi folosite doar pentru schimbarea siglei, ci si pentru pregatirea personalului si campanii media.

Nou creata Directie Antifrauda are si propriile uniforme, similare cu cele ale politistilor, iar inspectorii vor avea pistoale cu munitie de razboi, electrosocuri si spray-uri paralizante. In plus, vor avea la dispozitie si 500 de masini cu sirene si girofar albastru.