”Declaraţia unică se poate completa şi depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ dacă se utilizează numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual”, anunță ANAF.

ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicaţiei dedicate completării şi depunerii online a Declaraţiei unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

”Contribuabilii care depun electronic Declaraţia unică beneficiază de bonificaţia de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaţie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii”, se arată în comunicat.

Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului pentru depunerea formularului pe care trebuie să îl completeze cei cu venituri în afara salariilor, oamenii s-au trezit că site-ul ANAF nu funcționează ore întregi așa că trebuie să stea la cozi. Joi, Guvernul a luat decizia să prelungească termenul de depunere cu două săptămâni până pe 31 iulie.