Astfel, la data mentionata, Oilfield Exploration Business Solutions SA figura cu restante la bugetele de stat in valoare de aproape un miliard de lei, Complexul Energetic Hunedoara SA avea aproximativ 477 de milioane de lei, iar European Food - 400 de milioane de lei.

In top cinci se afla si Societatea Romana de Televiziune, cu datorii restante de peste 350 de milioane de lei, in timp ce compania Donau Chem SRL figureaza cu restante de aproximativ 111 milioane de lei.

In prima parte a clasamentului restantierilor sunt si retailerii Metro Cash and Carry Romania (locul 9), Carrefour Romania (locul 13), Selgros Cash & Carry (locul 21), Mega Image (locul 21), dar si companiile de stat Electrica SA (locul 11), Regia Autonoma de Transport Bucuresti (locul 19) si Societatea Nationala Posta Romana (locul 20).

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a reluat, anul acesta, publicarea listelor cu marii datornici la bugetele de stat, in baza Codului de procedura fiscala. Primele liste au fost publicate in luna mai, cu datoriile restante inregistrate la data de 31 martie 2016.