Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanti industriasi romani, ce detine compania Astra Vagoane Calatori si care a castigat recent un contract de 100 de milioane de euro in Brazilia, a atras recent atentia asupra dificultatilor cu care s-a confruntat in obtinerea unei scrisori de garantie bancara si a faptului ca abia a gasit sustinerea necesara.

"Am fost la patru, cinci banci locale si niciuna nu mi-a dat aceasta scrisoare ce acoperea 30% din valoarea contractului. Conditiile impuse de aceste banci, pe care nu vreau sa le numesc, erau imposibil de indeplinit", preciza Valer Blidar, adaugand ca singura banca ce l-a sprijinit a fost Eximbank.

Omul de afaceri a sustinut ca daca nu ar fi primit la timp aceasta scrisoare de garantie, in decurs de doua saptamani, solicitata de compania din Brazilia care a organizat licitatia pentru achizitia de vagoane, nu ar fi reusit sa castige acest contract.

Compania pe care o conduce a finalizat cu o cifra de afaceri de 45 mil. euro si un profit de 13 mil. euro in 2010. El nu este insa singurul antreprenor roman care se plange ca nu s-a putut baza pe sustinerea bancilor.

Citeste mai multe pe www.zf.ro