"Potrivit unei adrese din data de 2.03.2017 transmise de Ministerul Finantelor Publice Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, toate promovarile in functie in cadrul ANAF se suspenda pana la data la care bugetul MFP, prin suplimentarea alocarilor bugetare la Titlul I "Cheltuieli de personal", va putea permite asigurarea platii salariilor pentru toti angajatii", a precizat ANAF, intr-un comunicat.

ANAF a mai anuntat si o evaluare a sefilor de la Directia Antifrauda.

"Mentionam ca personalul cu functii de conducere din cadrul DGAF face obiectul unei evaluari profesionale, tinand cont de analiza unor indicatori de performanta, care se desfasoara pana la data de 31 martie", a mai anuntat institutia.

Anterior, Fiscul anuntase ca a redus de la 25% la 5% sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica pentru angajatii sai, printr-un ordin intrat in vigoare de la 1 martie, pentru ca bugetul institutiei a fost redus cu 4,6% in acest an fata de nivelul din 2016.

Doua ordine semnate de presedintele ANAF, Bogdan Stan, si intrate in vigoare la 1 martie anuleaza sporul de 25% si introduce un spor de doar 5%, in locul beneficiului anulat. ANAF precizase ca decizia a fost cauzata de lipsa fondurilor.

Ministerul Finantelor anunta, de asemenea, in urma cu doua saptamani, ca a suspendat temporar ocuparea posturilor vacante si a promovarilor pentru personalul din aparatul central si institutiile subordonate institutiei, pentru a se incadra in bugetul alocat cheltuielilor de personal aprobat in bugetul pentru acest an. Masura va fi mentinuta pana la suplimentarea alocarilor bugetare destinate cheltuielilor de personal.

Datele publicate de Ministerul Finantelor arata ca veniturile bugetului general consolidat au fost in ianuarie de 19,2 miliarde lei, echivalent cu 2,4% din PIB, fiind cu 5,7% mai mici fata de ianuarie 2016.

Incasarile din TVA au inregistrat o scadere dramatica fata de ianuarie 2016, cu 24,8%.

Pe de alta parte, cheltuielile bugetului general consolidat, de 16,2 miliarde lei, au crescut cu 3,5% fata de aceeasi perioada din anul precedent.

Executia bugetara s-a incheiat cu un excedent de 3 miliarde lei (0,37% din PIB), in scadere de la 4,7 miliarde lei (0,62% din PIB) in ianuarie 2016.