Astfel, BM estimeaza ca Produsul Intern Brut al Romaniei va creste cu 1,7% in acest an, 2,2% anul viitor si cu 2,7% in 2015, potrivit raportului Perspective Economice Globale, publicat de institutie si citat de Mediafax.

In urma cu sase luni, institutia anticipa ca economia romaneasca avea sa urce cu 1,6% in 2013, 2,2% in 2014 si cu 3% in 2015.

Estimarile BM pentru Romania sunt apropiate de cele ale guvernului, FMI si Comisiei Europene.

CE anticipeaza ca economia Romaniei va creste cu 1,6% in acest an, in linie cu estimarile FMI si ale guvernului, si cu 2,2% anul viitor. FMI estimeaza o crestere de 2% pentru 2014.

Banca Mondiala a revizuit in scadere prognoza de crestere economica globala pentru acest an, de la 2,4% la 2,2%, dupa incetinirea dinamicii economiilor emergente, precum China si Brazilia, in timp ce recesiunea din Europa continua pe fondul masurilor de austeritate si crizei de incredere.

Pentru zona euro, institutia estimeaza o contractie de 0,6% in acest an, in timp ce prognozele pentru SUA si Japonia au fost imbunatatite datorita masurilor de stimulare monetara si fiscala a economiei adoptate de guvernele si bancile centrale din aceste tari.