Directorul general al Banca Transilvania, Robert Rekkers, a declarat intr-o conferinta de presa ca obiectivul bancii, in urmatoarele 12 luni, pentru noul produs, este acordarea de imprumuturi in valoare de 300 milioane lei unui numar de peste 6.000 de clienti.

"Creditul rapid fara garantii materiale", in suma de maxim 60.000 de lei sau echivalentul in euro, este acordat pe o perioada de pana la 60 de luni si poate fi accesat si in varianta de garantare a sumei de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Astfel, imprumutul poate ajunge pana la 100.000 de lei sau echivalentul in euro in cazul unei garantii FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului.

Dobanda aferenta unui "credit rapid fara garantii materiale", acordat in lei, este de 12% pe an, respectiv de 11% pe an in cazul in care se solicita garantiile FNGCIMM, iar pentru un imprumut in euro rata se ridica la 9,5% pe an, respectiv la 8,5%.

Suma obtinuta in urma contractarii creditului poate fi utilizata pentru refinantarea altor imprumuturi pe termen scurt sau mediu.

Firma care a luat imprumutul poate obtine si o perioada de gratie de pana la 12 luni.

"Creditul rapid fara garantii" poate fi acordat firmelor cu o perioada minima de activitate de 24 de luni si cu o evolutie a cifrei de afaceri pozitiva sau in scadere de pana la 25%.

Creditul nu presupune comision de rambursare anticipata.

BT are o linie de afaceri dedicata sectorului IMM, avand in portofoliu aproape 180.000 de firme mici si mijlocii.

Rekkers a mentionat ca portofoliul bancii de IMM-uri cu cifra de afaceri sub 4 milioane de lei include 120.000 de firme, iar BT are o expunere de aproape 400 milioane de euro pe aceasta categorie de clienti.

Totodata, Tiberiu Moisa, director clienti corporativi & IMM al BT, a mentionat ca exista peste 100.000 de firme in Romania care au "cazier curat", in conditiile in care 80% din IMM-uri nu au credite.