"Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost, precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN", se arată în document.

Astfel, spune BT, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Eurobank Group.

Banca Transilvania estimează ca finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Bancpost va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2018. După finalizarea acesteia, BT va deveni acţionar cu drepturi depline şi tot atunci va începe integrarea Bancpost în structura Băncii Transilvania.

Conform acordului încheiat cu autorităţile de concurenţă din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuie să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro. Eurobank a anunţat că potenţiala vânzare va include subsidiarele sale din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro şi 2.255 angajaţi, are o reţea de 148 de sucursale în România, ţara fiind astfel una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România şi nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. Banca are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de angajaţi şi peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza în Republica Moldova din 2008 datorită subsidiarei BT Leasing MD, lider de piaţă în Republica Moldova în funcţie de valoarea finanţărilor de mijloace fixe acordate în leasing.