“Bancpost a scazut avansul solicitat pentru creditele ipotecare, pentru a veni in sprijinul clientilor sai care isi doresc sa acceseze in continuare solutii de creditare pentru locuinte. Astfel, incepand cu data de 15 septembrie a.c., avansul pentru creditele ipotecare in lei este de 25%, respectiv 35% pentru cele in euro”, potrivit sursei citate.

Noile conditii de creditare sunt aplicabile pentru imprumuturile cu o valoare mai mica de 150.000 euro si asigurare de viata atasata, acordate in vederea achizitiei unei locuinte de resedinta. In plus, proprietatile trebuie sa fie din orase cu peste 15.000 de locuitori, in care piata imobiliara este una dinamica.

“Desi ne confruntam cu riscurile asimilate Legii darii in plata, Bancpost a identificat solutii pentru a reduce avansul la creditele ipotecare pentru anumite categorii de clienti in functie de profilul de risc asociat produselor de creditare. Aceasta masura faciliteaza accesul clientilor la finantare, sustinand in continuare nevoile acestora si dezvoltarea pietei imobiliare', a declarat Ana Popescu, director executiv Directia Credite Persoane Fizice.

In perioada anterioara adoptarii legii darii in plata, majoritatea bancilor au marit avansul la creditele ipotecare, considerand actul normativ riscant. Ulterior, institutiile bancare au inceput sa scada avansul, pentru a impulsiona din nou creditarea.