Ministrul Muncii a precizat ca in 5 iulie s-a intalnit cu organizatii neguvernamentalte, sindicate si patronate care au proiecte europene prin POSDRU pentru a discuta despre problemele cu care acestea se confrunta.

"Multe sunt in prag de faliment, pentru ca nu mai pot sustine din bani proprii aceste proiecte. Am facut plati pentru sume restante de peste 80 de milioane de lei din bugetul de stat", a spus Campeanu.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a mai spus ca a facut un plan de verificare, a creat un serviciu de constatare si recuperare creante si a dispus verificarea personalului.

De asemenea, Guvernul a decis ca fiecare cerere de rambursare trebuie verificata suta la suta, aceasta fiind o conditie impusa de Comisia Europeana.

Intrebata ce se va intampla daca POSDRU va fi suspendat in Romania, ministrul a spus ca se va incerca reluarea programului pana la sfarsitul anului, astfel incat, in 2013, sa poata fi accesata suma de 1,3 miliarde de euro care ar fi disponibila pentru Romania. "Ar fi ingrozitor pentru Romania sa piarda acesti bani", a mai spus ministrul Mariana Campeanu.