"In mod categoric, Romania nu va avea anul acesta recesiune, ci crestere economica. Sigur, nu atat de mare cat ne-am fi dorit, pentru ca s-au micsorat exporturile catre tarile din UE, dar in evolutiile de anul acesta din Romania putem spera in bine", a afirmat Traian Basescu, citat de Mediafax.

"In mod categoric, Romania nu va avea anul acesta recesiune, ci crestere economica. Sigur, nu atat de mare cat ne-am fi dorit, pentru ca s-au micsorat exporturile catre tarile din UE, dar in evolutiile de anul acesta din Romania putem spera in bine", a afirmat Traian Basescu.

El a mai spus ca, dupa sacrificiile romanilor din 2010, Romania este stabilizata economic, nu are probleme sa isi imprumute banii de care are nevoie.

"Romanii au facut sacrificii, dar astazi lucrurile s-au restabilit si avem sansa de a merge inainte. Nu suntem ca alte tari mult mai vechi in UE, mai bogate, dar si cele mai indatorate. Romania nu are o datorie mare", a aratat presedintele.

Seful statului a mai spus ca Romania va avea crestere economica daca va "trage" banii de la Uniunea Europeana.

Fondul Monetar International estimeaza ca Romania a avut crestere economica zero in 2012, dupa un avans al PIB de 2,2% in 2011, iar pentru acest an se asteapta la o crestere relativ modesta, in jur de 1,5%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, in conferinta de inchidere a misiunii, pe 29 ianuarie.

Banca Nationala a Romaniei are aceeasi estimare de crestere economica pentru acest an ca si Fondul Monetar International, a declarat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

In 2012, economia Romaniei a crescut cu 0,2%, evitand la limita intrarea in recesiune.