Anterior, dobanzile pentru creditele de nevoi personale Divers Extra BCR in Lei erau cuprinse intre 9,9% si 13,25%.

Decizia de reducere a dobanzilor a fost luata in corelatie cu trendul descrescator al costului de finantare a bancii, precum si cu politica BNR privind dobanda de politica monetara, se arata intr-un comunicat de luni al bancii.

Divers BCR este un credit nenominalizat, disponibil in lei si in valuta, in suma maxima de 20.000 de euro (sau echivalentul in lei).

Acordarea creditului se realizeaza fara aport propriu, garantii sau ipotecarea unui imobil, iar perioada de scadenta este de maximum zece ani.

BCR, membra a grupului austriac Erste, are in prezent 665 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

Dobanzile la credite, in special la cele de consum, au scazut foarte usor in ultimul an, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus dobanda de politica monetara cu aproape patru puncte procentuale, pana la 6,5% pe an in aceasta perioada.

Totodata, analistii se asteapta ca si marti BNR sa taie din nou din dobanda - cheie.

Recent, si americanii de la Citibank au anuntat ca redu cu pana la doua puncte procentuale dobanzile la creditele de nevoi personale in lei, pana la 12,99%-17,99% pe an.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presa, CEC Bank reduce pana pe 30 iunie dobanda la creditul de nevoi personale in lei cu asigurare de viata si somaj pana la 10,4% pe an, cu aproape doua puncte procentuale sub oferta standard.

In acelasi timp, banca a majorat valoarea maxima a creditului de la 15.000 de lei la 40.000 de lei si perioada maxima de creditare de la patru la cinci ani.