Brigitte Eble, directorul general al Robert Bosch SRL si reprezentant al grupului german pentru Romania, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca statul roman a stabilit reguli clare pentru aceste facilitati, care nu sunt implementate in alte tari, unde se prefera varianta scutirilor de taxe, mai putin avantajoasa. 

"In Romania platim normal taxele catre stat. In acest fel, Ministerul Finantelor isi bugeteaza acel ajutor de stat promis si primim banii dupa ce aratam facturile", a spus Eble. 

Reprezentantul grupului german a aratat ca ajutorul de stat poate ajunge la 375 euro/ metru patrat construit si la cel mult 50% din valoarea echipamentelor, fiind conditionat de evolutia in ansamblu a investitiei.

Grupul estimeaza ca nivelul investitiilor pentru constructia proiectelor anuntate este de 1.200 euro pe metru patrat.  "De regula, noi calculam o perioada de amortizare de opt pana la zece ani", a adaugat ea. 

Grupul a anuntat ca isi va extinde semnificativ prezenta in Romania si va investi pana la finele anului 2013 circa 120 milioane euro.

Fabrica de la Blaj va fi extinsa cu o noua linie de productie, urmand ca in locatia respectiva sa fie produsi senzori de turatie pentru industia auto. Totodata, grupul va deshide un centru nou la Cluj, unde va produce unitati electronice de comanda pentru autovehicule. 

Sursa: Mediafax