"Rezultatele (...) au fost influentate de nivelul activitatii economice, precum si de gradul relativ scazut al cererii de servicii bancare. Se spera ca, in cursul semestrului al doilea, redresarea economica asteptata sa fie confirmata, aceasta depinzand si de stabilitatea situatiei economice in Europa. Primele semne de revenire, cum ar fi imbunatatirea ratingului Romaniei de catre una dintre agentiile internationale de rating, confirma potentiala ameliorare a situatiei economice in al doilea semestru din 2011", se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Profitul brut din exploatare s-a plasat la 914 milioane lei.

Volumul total al creditelor a fost de peste 33,3 miliarde lei. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la peste 16 miliarde de lei, iar valoarea imprumuturilor acordate companiilor a fost de 17,3 miliarde de lei, pe fondul unei activitati scazute de creditare in primul semestru.

Depozitele totalizau la jumatatea anului aproape 30 miliarde de lei.

Indicatorii financiari au fost calculati in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din grupul francez Société Générale.

Citeste si:

Cel mai de succes export al Indiei: geniile care revolutioneaza lumea GALERIE FOTO

6 ponturi magice de la Harry Potter. Ce lectii de afaceri iti da cel mai cunoscut vrajitor din lume FOTO