Portalul de joburi in strainatate Tjobs a realizat o analiza a tarilor in care vor sa plece cei mai multi romani si a domeniilor in care acestia vor sa se angajeze. Potrivit acesteia, bucurestenii au optat pentru oferte de munca destinate specialistilor, iar interesul pentru cele pe continentul american a crescut cu 13%.

Si ofertele de munca in Asia au fost cautate de bucuresteni, numarul aplicarilor crescand cu 32% in aceasta perioada.

Ardelenii si banatenii au optat in proportie de 88,18% pentru lucrul in tari europene, iar preferinta lor pentru pentru ofertele de munca din Belgia a crescut cu 14%. Interesul pentru joburile in turism a crescut cu 48% , iar numarul ardelenilor si banatenilor care au optat pentru ofertele din domeniul transporturilor a crescut cu 13%.

Moldovenii au aplicat cu peste 200% mai mult la ofertele din SUA si Canada si au aratat interes si pentru ofertele venite din Singapore. Numarul de aplicari pentru locurile de munca destinate inginerilor a crescut cu 67%, iar ofertele de munca din Belgia au inregistrat o crestere a aplicarilor de 12%.

Muntenii si dobrogenii au preferat sa aplice la ofertele de munca din Belgia, care au inregistrat o crestere de 30%, si la ofertele venite din partea continentului american. Departamentul „transport( rutier / feroviar / naval / aerian)” a continuat sa inregistreze o crestere a aplicarilor, de 14%, pentru a doua luna consecutiv.

Asia si continentul american atrag tot mai multi bucuresteni

In perioada iunie-iulie au fost inregistrate 4.525 de trimiteri online de CV-uri din municipiul Bucuresti si din judetul Ilfov. Bucuresteanul care isi face planuri de plecare in afara tarii este barbat, are studiile liceale incheiate si este necasatorit.

Din analiza topului cu anunturile care au cumulat cele mai multe aplicari in iulie 2012, se remarca faptul ca bucurestenii au fost interesati de muncile sezoniere: 49,94% din numarul total de aplicari au vizat locurile de munca sezoniere, 32,44% joburile specializate si 17,61% joburile necalificate.

Anunturile cu cele mai multe CV-uri inregistrate aveau pozitii vacante in Marea Britane, Canada, Belgia, SUA, Germania, Grecia, Finlanda si Singapore.


Vezi oferta de joburi in strainatate pe www.tjobs.ro.

Top aplicari pe departamente

 
 

Banatenii si transilvanenii prefera Europa

In perioada 29.06.2012 - 28.07.2012 au fost inregistrate 11.921 de trimiteri online de CV-uri din judetele din Transilvania si Banat. Ardelenii si banatenii au optat in proportie de 88,18% pentru lucrul in tari europene, iar preferinta lor pentru pentru ofertele de munca din Belgia a crescut cu 14%. Interesul pentru ofertele de munca in turism a crescut cu 48% , iar numarul ardelenilor si banatenilor care au optat pentru ofertele din domeniul transporturilor a crescut cu 13 %.

Ardeleanul, respectiv banateanul, care isi face planuri de plecare in afara tarii provine mai ales din judetele Timis si Brasov, este barbat, are studiile liceale incheiate si este necasatorit.

SUA, Canada si Singapore ii atrag si pe moldoveni

In perioada de referinta au fost inregistrate 7.150 de trimiteri online de CV-uri din judetele din Moldova, in scadere cu 13% fata de luna iunie. Moldovenii au aplicat cu peste 200% mai mult la ofertele din SUA si Canada si au aratat interes si pentru ofertele venite din Singapore. Numarul de aplicari pentru locurile de munca destinate inginerilor a crescut cu 67%, iar ofertele de munca din Belgia au inregistrat o crestere a aplicarilor de 12%.

Moldoveanul care isi face planuri de plecare in afara tarii provine mai ales din Iasi sau Galati, este barbat, are studiile liceale incheiate si este necasatorit.

Ofertele din Belgia si cele din transporturi au fost cele mai cautate de munteni si dobrogeni

In aceeasi perioada au fost inregistrate si 10.893 de trimiteri online de CV-uri din judetele din Muntenia si Dobrogea. Muntenii si dobrogenii au preferat sa aplice la ofertele de munca din Belgia, care au inregistrat o crestere de 30% si la ofertele venite din partea continentului american. Departamentul „transport (rutier/feroviar/naval/aerian)” a continuat sa inregistreze o crestere a aplicarilor, de 14%, pentru a doua luna consecutiv.

Munteanul, respectiv dobrogeanul, care isi face planuri de plecare in afara tarii provine mai ales din judetele Constanta si Prahova, este barbat, are studiile liceale incheiate si este casatorit.

Aplicari pe tari

Top 5 aplicari pe tari