Doctor Lister, Prezan, Icoanei, Zambaccian, Rosetti. Fix in aceste zone de super lux detine sute de apartamente Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS).

La 200 de metri de Piata Universitatii se vinde un spatiu comercial de 90 de metri patrati. O zona buna, unde chiria depaseste 50 de euro pe metru in fiecare luna.

La doi pasi de Arcul de Triumf, in parcul Kiseleff, se vand apartamente de 220 de metri patrati. Vin la pachet cu de trei ori pe atata gradina si paza SPP pentru ca vecinii sunt in general demnitari.

Daca ar fi ale mele, nu le-as vinde. As putea obtine chiar si 3.000 de euro pe metru, insa pe termen lung pot inchiria la sume frumoase”, explica Dragos Dragoteanu, specialist in imobiliare.

Pe lista exista insa si oferte cat de cat ccesibile.

Intr-un imobil din Icoanei 110 erau cazati diplomatii acreditati la Bucuresti si inainte si dupa revolutie. Imobilul a trecut la RAPPS, iar o parte dintre apartamente au fost vandute.

Aici valora inainte 1.800 de euro pe metru, acum vreo 1.000, insa e greu sa vinzi apartamente mari”, spune Dragoteanu.

Desi oficialii RAPPS refuza sa comenteze situatia, primarul general spune ca a dat institutia in judecata. O lege prevede transferul tuturor acestor apartamente catre municipalitate.

''In aceste imobile stau oameni politici din toate partidele. Ar fi bine sa le vindem, insa mi-e teama ca preturile nu vor fi corecte”, este de parere Claudiu Pandaru, redactor sef la Gandul.

In portofoliul RAPPS sunt aproximativ 1.000 de imobile valoroase care pot aduce in buget sute de milioane de euro prin vanzare deschisa. Numai ca metoda prin care vor fi instrainate nu a fost facuta publica.