Cel mai mediatizat cuplu al Romaniei apare in fata instantei la cererea ei. Tanara de 24 de ani isi doreste de la sotul in varsta de 53 custodia completa a fetitei lor, Irina, si o pensie alimentara substantiala.

Doamna Columbeanu vrea, de asemenea, sa revina la numele de domnisoara, Gabor, si sa aiba discretie maxima din partea judecatorilor. Nicio vorba inca despre impartirea averii.

In cererea de divort, Monica nu pomeneste niciun cuvant despre partaj. O poate face intr-un urmator proces sau, pur si simplu, poate sa renunte la orice pretentie financiara din partea sotului, cel care a fost principala sursa pentru traiul imbelsugat al familiei.

Oricum, in eventualitatea unei dispute pe avere, se anunta batalie mare. Irinel Columbeanu a fost ani la rand in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la peste 120 de milioane de euro. Pe langa proprietatea impresionanta de la Izvorani, are afaceri importante in telecomunicatii, constructii si imobiliare.

In 2005, averea lui Irinel era estimata undeva la 50-60 de milioane de dolari. Dupa ce si-a inceput relatia cu Monica si a devenit si o figura mondena, banii domnului Columbeanu s-au inmultit. Presa vremii scria ca, intr-un singur an, a ajuns la peste 100 de milioane de dolari. Numai ca a venit criza, care l-a afectat profund pe Iri. Intr-un singur an, adica in 2009, a pierdut 90% din capital. Revista "Forbes" l-a plasat atunci pe locul 400 in Top 500 miliardari.

In 2011, Irinel Columbeanu e departe de a mai fi afaceristul de alta data. Averea lui e estimata acum la doar 10-12 milioane de dolari.

Cat despre banii cu care se alege Monica... Inca de la primele zvonuri de divort in familia Columbeanu, acum mai bine de un an, tabloidele scriau ca Irinel a fost prevazator si a reglementat prin acte la notar ce se va intampla cu averea lui in cazul divortului de Monica. Potrivit acestora, ea ar primi doar o renta lunara si nu jumatate din banii sotului. Totusi, dupa legislatia din Romania, acordul prenuptial, atat de des intalnit in America in cazul bogatasilor, nu exista.

Citeste mai multe detalii despre divortul sotilor Columbeanu pe www.stirileprotv.ro!