Deutsche Bank a inregistrat un profit net de 147 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului anterior, iar analistii anticipau o pierdere de 311 milioane euro pentru trimestrul al patrulea din 2012, potrivit Bloomberg, care citeaza date din raportul financiar prezentat joi de banca.

Co-directorii generali Juergen Fitschen si Anshu Jain, aflati in primul an de mandat, incearca sa consolideze rezervele de capital ale Deutsche Bank, cele mai slabe in randul marilor banci de investitii din Europa, si deruleaza un program masiv de concedieri.

Costurile suplimentare generate de restructurare au amortizat efectul pozitiv al cresterii veniturilor din tranzactii financiare, ajutate de masurile anticriza ale Bancii Centrale Europene (BCE).

Actiunile Deutsche Bank au urcat in ultimul an cu 15%, fata de un avans de 23% pentru indicele bursier al bancilor europene Stoxx 600 Banks.

Pentru a genera capital, Deutsche Bank a creat anul trecut o divizie responsabila de lichidarea unor active in valoare de 125 miliarde euro, inclusiv credite si un casino din Las Vegas.