Cioaca este judecat in libertate.

In urma plangerii formulate de Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, s-a stabilit ca, dupa disparitia de acasa a avocatei, in 29 august 2007, Cristian Cioaca a furat bunuri ale acesteia in valoare de peste 700.000 de lei.

Este vorba despre bijuterii, haine de blana, ceasuri scumpe, parfumuri, poseste si pantofi de marca. Pe lista se adauga un laptop, o imprimanta, un fax, carti si fotografii, covoare, o lada de zestre si o haina de blana.

Intr-un comunicat insa, procurorul Carmina Reit precizeaza ca politistul este acuzat ca a sustras si bunuri apartinand parintilor avocatei, valoarea acestora fiind evaluata la 200.000 de lei.

"Bunurile au fost furate din locuinta comuna a inculpatului si a partii vatamate, precum si din incinta cabinetului de avocatura al partii vatamate", a precizat Carmina Reit.

Urmariea penala impotriva lui Cristian Cioaca in acest dosar a inceput in septembrie 2009.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioaca, dupa cel in care este acuzat ca si-a ucis sotia disparuta de la domiciliu, cel pentru violarea corespondentei prin e-mail a acesteia si cel al carui obiect este anularea contractului de inchiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Brasov.

Dupa trei ani de cautari, trupul avocatei Ghinescu nu a fost gasit, iar sotul acesteia ramane in continuare principalul suspect in acest caz.