Cea mai mare parte a business-ului companiei Top Factoring provine din recuperarea de creante neincasate pentru clienti din banking si domeniul telecom, unde valoarea medie a creantelor ajunge la 1.400 euro si respectiv 190 euro.

Totodata, in cei zece ani de activitate, compania a colectat creante pentru mai mult de 500 de clienti din domeniul bancar, servicii de comunicatii si utilitati.

Top Factoring apreciaza ca volumul pietei de management si recuperare de creante va urca in acest an cu minimum 8%, avand in vedere evolutia generala a pietei si valoarea portofoliilor ce urmeaza sa fie scoase la vanzare.

Avand in vedere evolutia din primul semestru, ne asteptam ca piata sa creasca cu 200 milioane euro in 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro”, a declarat Catalin Neagu, director general si fondator Top Factoring.

Top Factoring este o companie de recuperare si management de creante neincasate, fondata la inceputul anului 2006. Principalul actionar este Reconstruction Capital II Limited (RC2), fond de investitii listat la Bursa din Londra si administrat de New Europe Capital, care a preluat pachetul de actiuni in 2007. Managementul local este actionar minoritar.