Miliardarul a sunat nesolicitat la banca miercuri dimineata si sa oferit sa faca o investitie. Buffett a declarat la CNBC ca ideea i-a venit in timp ce facea baie, iar tranzactia a fost incheiata in 24 de ore.

Acordul presupune ca Berkshire Hathaway, compania de asigurari a lui Buffett, sa cumpere actiuni cu drepturi preferentiale in valoare de 5 miliarde de dolari, primind de asemenea certificate care ii permit sa achizitioneze 700 milioane de actiuni.

Tranzactia urmeaza sa se incheie pe 1 septembrie, iar acordul include prevederi care il impiedica pe Buffett sa-si creasca detinerea la Bank of America peste 14,9%.

Odata exercitata optiunea de achizitie, certificatele acordate de Bank of America reprezinta 6,5% din actiunile companiei.

Piata financiara a reactionat pozitiv la anunt. Actiunile JPMorgan au crescut cu 4% si ale Citigroup cu 7%, scrie New York Times.

Un avans spectaculos au inregistrat cele ale Bank of America, de 26%.

In ultimul trimestru, Bank of America a raportat pierderi de 8,8 miliarde de dolari. Recent, a anuntat ca va disponibiliza 3.500 de angajati.

In trecut, Buffett a facut un profit de 4.5 miliarde de dolari dintr-o miscare similara, investind in Goldman Sachs, in varful crizei financiare. Acum, Oracolul din Omaha s-a declarat impresionat de capacitatea Bank of America de a genera profit.

Citeste si:

Mitul etichetei "fabricat in China". Profitul ramane, de fapt, la americani

Daca astepti mult sau esti refuzat, medicul plateste. Amenzile incep de la 500 de lei. VIDEO